VILTSPÅR grund

Hund inkl matte spårar i skogen

Gör gärna intresseanmälan till kommande kurs!

Viltspår är en fantastisk nos-aktivering för hunden.  Det går att tävla i viltspår, och Du kan också avlägga prov för att få hundens lämplighet bedömd. Du kan även lägga viltspår för att träna hunden till att bli en s k eftersökshund.

För att lägga ett viltspår använder man  sig av en skank (ben) från ett djur, ofta klövvilt, som man släpar efter sig i spåret. Man droppar även ut blod, vanligen nötblod. Viltspår består alltså av tre olika vittringar; människa, blod och skank.

Den här kursen ger Dig både teori och praktik kring viltspår, utrustning samt lagar och förordningar.

Alla hundar oavsett ras och storlek är välkomna till denna roliga nosaktivering!

Första tillfället UTAN HUND

Plats Köpings Brukshundklubb

Ytterligare 7 tillfällen:

Spårträffarna på olika ställen som anges efter hand.

Instruktör Ulla-Marie Lagerhorn-Blom

Max 8 deltagare

Kurslitt.

Träna och starta på prov i viltspår/Brandwold (175:-)

1200:- Klöv och blod ingår i kursavgiften.

Kursavgiften betalas in till Bankgiro 5010-4769 då Du fått bekräftelse på att Du har plats. Går Du flera kurser hos oss under 2020 har Du 100:- rabatt på alla kursavgifter utom den 1:a.
Kvitto medtas till kursstart!

Medlemskap Du ska vara medlem i Köpings Brukshundklubb.
OBS! Kursavgift och ev medlemsavgift  betalas var för sig.

ulla-marie@telia.com   073-75 400 25
Intresseanmälan.

Namn, adress, personnummer, mobil och mail. Hundens ras, ålder och namn.