Tävling allmänt

Hopp med tung apport vid lydnadstävling

Köpings Brukshundklubb arrangerar tävlingar i både Lydnad och de olika Bruksgrenarna.
F o m 2014 kommer vi också att anordna Rallylydnadstävlingar.

Tävlingsverksamheten planeras minst ett år i förväg.

Antalet tävlingar vi arrangerar kan variera lite i omfattning från år till år.
SBKs tävlingskalender visar samtliga hundklubbars  tävlingar - inkl våra - och det är bara att klicka sig vidare i den gren Du vill tävla i och välja passande datum och plats.  Är det första gången Du ska tävla så måste Du skapa ett konto: Klicka på rutan längst upp till höger på sidan (SBKs tävlingskalender).

Tävlingsregler för resp gren hittar Du här. Välj i spalten till vänster den gren Du vill tävla i. Där finns i spalten till vänster rubriken Tävlingar och regler.

Vill Du hjälpa till?

För att kunna genomföra en tävling behövs det ett flertal personer / funktionärer.
Det behövs bl a domare, tävlingsledare, tävlingssekreterare samt skrivare och dessutom ytterligare funktionärer som bl a fungerar som spårläggare, figuranter, fixar fika, visar parkering, hjälper till där det behövs mm.

Är Du intresserad av att vara en av dem - och lära Dig en hel del på köpet! - så kontakta någon i tävlingsgruppen. Du behövs och är varmt välkommen!
Om funktionärsuppgift kräver utbildning, så står klubben för kostnaden. Vissa uppgifter kräver att Du har tävlat till en viss nivå, men för övrigt krävs bara att Du har intresse och tycker det är roligt.