Specialsök/Nosework

Hund letar doft kring bil.

Bild från Specialsök/Nosework; sök utomhus och fordon. Här är det unge Basset fauve de Bretagne-vovven Chimay som ivrigt söker efter liten tuss med doften eucalyptus kring bilen. En toppen-aktivitet för hundar försedda med nos (alla?) och en husse/matte som vill sysselsätta sin hund både ute och inne.

Kvällskurs, helgkurs och förtsättningskurs

Inom Specialsök, där Nosework är en ny hund-sport/-aktivitet, får hunden använda sitt fantastiska luktsinne för att söka specifika dofter i olika miljöer. Hunden får både mental och fysisk stimulans genom att ett doftämne placeras på olika höjder i olika miljöer, inomhus och utomhus, och med varierande svårighetsgrad. Det krävs ingen dyrbar utrustning men däremot ett intresse för att arbeta med nosen - och vilken hund har inte det!? Det här passar  i stort sett alla hundar!

Specialsök
är ett samlingsbegrepp för alla typer av preparatsök som t ex mögel, sprängämnen, kantareller, pyroteknik m.m.  och med krav på noggrannhet, arbetsteknik, söksystem och markeringssätt.

Nosework är en aktivitet inom specialsöket. Den innefattar 4 "grenar": Inomhus-, behållarsök, sök på fordon samt utomhus. Det är en fantastisk sysselsättning med hunden och, om man vill, en enkel tävlingsform för alla typer av hundar och förare.

I kursen varvas praktiska övningar med teoripass om bl a belöning, dofter, hantering och hur en tävling går till. Oavsett om Du är intresserad av att tävla eller inte, så är Specialsök/Nosework ett roligt och enkelt sätt för sällskapshunden och dess ägare att aktivera sig tillsammans genom sökarbete.

Grundkurs

DAG

GENOMFÖRD

Inomhus, behållarsök, utomhus och fordonsök
8 tillfällen á 3 tim (18 - 21)
Torsdagar 7/3, 14/3, 21/3, 28/3, 4/4, 11/4, 18/4 och 25/4
Max 6 deltagare

Avgift 1000:- inkl startkit.

Upplysningar

Ulla-Marie Lagerhorn-Blom

073-75 400 25,   ulla-marie@telia.com

Grundkurs

HELG

GENOMFÖRD

Inomhus, behållarsök, utomhus och fordonsök

Fred 12/4 kl 18 - 21
Lörd 13/4 kl 10 - 15
Sönd 14/4 kl 10 - 15

Avgift 800:- inkl startkit.

Plats Köpings Brukshundklubb.

Deltagare 8 deltagare

Instruktörer

Airi Ahosmäki och Malin Johansson

Anmälan och upplysningar

Malin Johansson 073-906 30 08  malinjohansson48@hotmail.com

FORTSÄTTNING
HELG

Ffa för instruktörer, men i mån av plats även för Dig som gått grundkurs och tränat mycket.

Utveckling av klass 1 med sikte på fortsättningskurs: Gå vidare i träningen av behållarsök, inomhussök, utomhussök samt fordonssök. Träning på olika markeringsätt och söksystem. Nya sökmiljöer.

Lördag 27/7 kl 10 - 17

Söndag 28/7 kl 10 - 17

Kursavgift 1500:- inkl för o em-fika. Lunch tar Du med Dig.
Ingen klubbavgift.

Kungsörs HundArena / Köpings Brukshundklubb

Max 8 deltagare

Lotta Nilsdotter, Lerkulans Hundcenter

Anmälan och upplysningar  073-75 400 25,   ulla-marie@telia.com

Anmälan är bindande!

Kursavgiften betalas in till bg 5010-4769 då Du har fått en plats. Går Du flera kurser hos oss under 2019 har Du 100:- rabatt på alla kursavgifter utom den 1:a.
Kvitto medtas till kursstart.

Medlemskap Du ska vara medlem i Köpings brukshundklubb.
OBS! Medlemsavgift och kursavgift betalas separat till
bankgiro 5010-4769

Platt halsband eller sele. Ej stryp- eller halvstryp-halsband.
Koppel
Klicker - är valfritt.
Massor med läckert godis i småbitar.
Leksaker.
Vattenskål och vatten.

Namn, adress, personnummer - 10 siffror, mobil och mail.
Hundens ras, ålder och namn.