Specialsök/Nosework

Hund letar doft kring bil.

Bild från Specialsök/Nosework; sök utomhus och fordon. Här är det unge Basset fauve de Bretagne-vovven Chimay som ivrigt söker efter liten tuss med doften eucalyptus kring bilen. En toppen-aktivitet för hundar försedda med nos (alla?) och en husse/matte som vill sysselsätta sin hund både ute och inne.

Kvällskurs och helgkurs HT-19

Inom Specialsök, där Nosework är en ny hund-sport/-aktivitet, får hunden använda sitt fantastiska luktsinne för att söka specifika dofter i olika miljöer. Hunden får både mental och fysisk stimulans genom att ett doftämne placeras på olika höjder i olika miljöer, inomhus och utomhus, och med varierande svårighetsgrad. Det krävs ingen dyrbar utrustning men däremot ett intresse för att arbeta med nosen - och vilken hund har inte det!? Det här passar  i stort sett alla hundar!

Specialsök
är ett samlingsbegrepp för alla typer av preparatsök som t ex mögel, sprängämnen, kantareller, pyroteknik m.m.  och med krav på noggrannhet, arbetsteknik, söksystem och markeringssätt.

Nosework är en aktivitet inom specialsöket. Den innefattar 4 "grenar": Inomhus-, behållarsök, sök på fordon samt utomhus. Det är en fantastisk sysselsättning med hunden och, om man vill, en enkel tävlingsform för alla typer av hundar och förare.

I kursen varvas praktiska övningar med teoripass om bl a belöning, dofter, hantering och hur en tävling går till. Oavsett om Du är intresserad av att tävla eller inte, så är Specialsök/Nosework ett roligt och enkelt sätt för sällskapshunden och dess ägare att aktivera sig tillsammans genom sökarbete.

NoseWork
Grundkurs

KVÄLL

FULL

HAR STARTAT

Inomhus, behållarsök, utomhus och fordonsök
8 tillfällen á 3 tim (18 - ca 21)
Onsdagar 4/9, 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10
Max 6 deltagare

Avgift 1000:- inkl startkit.

Upplysningar

Ulla-Marie Lagerhorn-Blom

073-75 400 25,   ulla-marie@telia.com

Anmälan är bindande! Se anmälningsuppgifter nedan!

NoseWork
Grundkurs

HELG

Inomhus, behållarsök, utomhus och fordonsök

Fred 27/9  kl 18 - 21
Lörd  28/9 kl 10 - 15
Sönd 29/9 kl 10 - 15

Avgift 900:- inkl startkit.

Plats Köpings Brukshundklubb.

Deltagare 8 deltagare

Instruktörer

Airi Ahosmäki och Malin Johansson

Anmälan och upplysningar

Malin Johansson 073-906 30 08  malinjohansson48@hotmail.com
Anmälan är bindande!  Se anmälningsuppgifter nedan!

Kursavgiften betalas in till bg 5010-4769 då Du har fått en plats. Går Du flera kurser hos oss under 2019 har Du 100:- rabatt på alla kursavgifter utom den 1:a.
Kvitto medtas till kursstart.

Medlemskap Du ska vara medlem i Köpings brukshundklubb.
OBS! Medlemsavgift och kursavgift betalas separat till
bankgiro 5010-4769

Platt halsband eller sele. Ej stryp- eller halvstryp-halsband.
Koppel
Klicker - är valfritt.
Massor med läckert godis i småbitar.
Leksaker.
Vattenskål och vatten.

Namn, adress, personnummer - 10 siffror, mobil och mail.
Hundens ras, ålder och namn.