Specialsök/Nosework

Hund letar doft kring bil.

Bild från Specialsök/Nosework; sök utomhus och fordon. Här är det unge Griffon Fauve de Bretagne-vovven Crut som ivrigt söker efter liten tuss med doften eucalyptus kring bilen. En toppen-aktivitet för hundar försedda med nos (alla?) och en husse/matte som vill sysselsätta sin hund både ute och inne.

NY KURS KVÄLLSTID Sommar 2018!

Inom Specialsök, där Nosework är en ny hund-sport/-aktivitet, får hunden använda sitt fantastiska luktsinne för att söka specifika dofter i olika miljöer. Hunden får både mental och fysisk stimulans genom att ett doftämne placeras på olika höjder i olika miljöer, inomhus och utomhus, och med varierande svårighetsgrad. Det krävs ingen dyrbar utrustning men däremot ett intresse för att arbeta med nosen - och vilken hund har inte det!? Det här passar  i stort sett alla hundar!

Specialsök
är ett samlingsbegrepp för alla typer av preparatsök som t ex mögel, sprängämnen, kantareller, pyroteknik m.m.  och med krav på noggrannhet, arbetsteknik, söksystem och markeringssätt.

Nosework är en aktivitet inom specialsöket. Den innefattar 4 "grenar": Inomhus-, behållarsök, sök på fordon samt utomhus. Det är en fantastisk sysselsättning med hunden och, om man vill, en enkel tävlingsform för alla typer av hundar och förare.

I kursen varvas praktiska övningar med teoripass om bl a belöning, dofter, hantering och hur en tävling går till. Oavsett om Du är intresserad av att tävla eller inte, så är Specialsök/Nosework ett roligt och enkelt sätt för sällskapshunden och dess ägare att aktivera sig tillsammans genom sökarbete.

Nosework, kväll
Grundkurs del 1
Inomhus och behållarsök  Gör en intresseanmälan!
 Ny kurs startar  i slutet av maj vid minst 4 deltagare!
5 tillfällen kl 18 - 21.
Max 6 deltagare
Avgift 900:- inkl startkit och inofficiellt doftprov.

Nosework, kväll
Grundkurs del 2
Utomhus och fordonsök   Start och dagar ännu ej bestämt.
5 tillfällen kl 18 - 21
Förkunskaper: grundkurs del 1
Max 6 deltagare
Avgift 900:- inkl påfyllning av hydrolat och inofficiellt doftprov.

Istruktör

Upplysningar

Ulla-Marie Lagerhorn-Blom
073-75 400 25,   ulla-marei@telia.com

Anmälan är bindande! Gör gärna intresseanmälan!

Övrigt Se nedan ang inbetalning, medlemskap, anmälningsuppgifter mm.

Specialsök/NW
Grundkurs

HELG

GÖR INTRESSEANMÄLAN till nästa helgkurs!

Plats Köpings Brukshundklubb.

Deltagare 8 deltagare

Instruktörer

Airi Ahosmäki och Malin Johansson

Anmälan och upplysningar

Malin Johansson 073-906 30 08  malinjohansson48@hotmail.com
GÖR INTRESSEANMÄLAN!

Se resp kurs!
Kursavgiften betalas in till bg 5010-4769 då Du har fått en plats. Går Du flera kurser hos oss under 2018 har Du 100:- rabatt på alla kursavgifter utom den 1:a.
Kvitto medtas till kursstart.

Medlemskap Du ska vara medlem i Köpings brukshundklubb.
OBS! Medlemsavgift och kursavgift betalas separat till
bankgiro 5010-4769

Platt halsband eller sele. Ej stryp- eller halvstryp-halsband.
Koppel
Klicker - är valfritt.
Massor med läckert godis i småbitar.
Leksaker.
Vattenskål och vatten.

Namn, adress, personnummer - 10 siffror, mobil och mail.
Hundens ras, ålder och namn.