Spårkurs

Bonzo och husse i spårskogen

VÅREN 2018

Det här är verkligen hundkul ute i skog och mark! Hunden får använda sin nos, det fantastiska luktsinnet, och får en naturlig mental aktivering. Spårträningen ger flera positiva effekter som bl a ökad samarbetsvilja, bättre koncentration och uthållighet. Det är faktorer som ofta gynnar andra aktiviteter - inte minst vardagslydnaden.

Att spåra innebär att hunden följer vittring i marken från i detta fall människa. Det är inte bara fotspåren i sig som lämnar doft, utan också spårläggarens utsöndring från hela kroppen, brutna kvistar och örter. Allt detta blir till det spår hunden följer. Spåret leder till  "slutmålet" som kan vara  en leksak, godis, en människa eller något annat som hunden gillar. Du får också använda spårpinnar som används vid tävling.

I denna kurs lär Du Dig att lägga lagom kluriga spår för Din eller Dina kompisars hundar – anpassat till Din målsättning antingen det gäller aktivering eller med sikte på tävling.

Just denna aktivitet riktar sig både till Dig som är nybörjare och till Dig som kommit en bit på "spåret".  Du får hjälp att anpassa och variera träningen/spåret till Din och hundens nivå och  målsättning.

Onsdag 28/3-18 kl 18.00 - ca 21.00 UTAN HUND.
Medtag kalender för ev justering av datum och tider.

8 träffar: Onsdagar 28/3, 4/4, 11/4, 18/4, 25/4, 2/5, 9/5, 16/5 kl 18 - 21

Plats Spårträffarna ute i skog & mark på olika ställen!

Deltagare Max 8 deltagare.

Ulla-Marie Lagerhorn-Blom, Annica Russing och Ove Åström

Rek litteratur Spårhunden och lukterna/SWDI samt Nosarbete/M Hagström (klubben har några exemplar om Du vill låna denna bok).

Kursavgift 900:- Avgiften belas in till Bankgiro 5010-4769 då Du fått bekräftelse på att Du har plats. Går Du flera kurser hos oss under 2017 har Du 100:- rabatt på alla kursavgifter utom den 1:a.
Kvitto på inbetald kursavgift medtas till kursstart!

OBS! Kursavgift och ev medlemsavgift betalas in var för sig
till  Bankgiro 5010-4769

Info första tillfället!

Anmälan och upplysningar

Anmälan till ulla-marie@telia.com 073-75 400 25

Anmälan är bindande!

Ange vid anmälan

Hundens ras, namn och ålder.