Balansboll-kurs

Hund på boll

HÖSTEN 2018

Ofta ingår träning på balansboll under rehabilitering efter skador. Men ännu bättre är att träna förebyggande!  Förutom kroppskontroll förbättras balans, styrka, smidighet och koordination. Balansövningarna kräver koncentration och ger hunden  både fysisk och mental träning och bidrar till ökat självförtroende!

I denna kurs får Du bl a en genomgång av säkerhet och teknik vid bollträning samt mycket praktisk övning.

Bollträning är en utmärkt form av aktivering och de flesta hundar älskar att använda hjärnan och att lära sig saker - däribland att balansera på boll!

Under kursen får Du testa olika typer av bollar/balansredskap.

Även hundar i behov av rehab är välkomna under förutsättning av OK från veterinär! Träningen anpassas till varje hund.

Datum, tid
och plats

Deltagare Max 6 deltagare med hund / grupp

Hundfysioterapeut Malin Berntzen

Kurslitteratur Rek. ges under kursen.

600:- (Kaffe/the ingår)
Inbetalas till Bg 5010-4769 vid bekräftelse av plats.

Medlem Du ska vara medlem i Köpings Brukshundklubb.
OBS! Kursavgift och ev medlemsavgift  betalas var för sig
till Bankgiro 5010-4769

Medtag

>Balansboll, gärna äggformad, anpassad efter hundens storlek, hellre för stor än för liten:
t ex www.prodog.nu/k9-design-aggboll-balansboll/1247-0

> Det finns några bollar att låna

> Massor med godis i småbitar.
> Sele alt vanligt halsband, EJ STRYP.
> Vatten och vattenskål.

Intresse-

Ulla-Marie Lagerhorn-Blom, 073-75 400 25
ulla-marie@telia.com

Namn, adress, personnummer - 10 siffror, telefon/mobil, mail. Hundens ras, ålder och namn.