Specialsök/Nosework

 

Hund letar doft kring bil.

Bild från Specialsök/Nosework; sök utomhus och fordon. Här är det unge Basset fauve de Bretagne-vovven Chimay som ivrigt söker efter liten tuss med doften eucalyptus kring bilen. En toppen-aktivitet för hundar försedda med nos (alla?) och en husse/matte som vill sysselsätta sin hund både ute och inne.   

Våren 2023

Innehåll
Inom Specialsök får hunden använda sitt fantastiska luktsinne för att söka specifika dofter i olika miljöer. Hunden får både mental och fysisk stimulans genom att ett doftämne placeras på olika höjder och djup i olika miljöer, inomhus och utomhus, och med varierande svårighetsgrad. Det krävs ingen dyrbar utrustning men däremot ett intresse för att arbeta med nosen - och vilken hund har inte det!? Det här passar  i stort sett alla hundar!

Specialsök
är ett samlingsbegrepp för alla typer av preparatsök som t ex mögel, sprängämnen, kantareller, pyroteknik m.m.  och med krav på noggrannhet, arbetsteknik, söksystem och markeringssätt.

Nosework är en aktivitet inom specialsöket. Den innefattar 4 "grenar": Inomhus-, behållarsök, sök på fordon samt utomhus. Det är en fantastisk sysselsättning med hunden och, om man vill, en enkel tävlingsform för alla typer av hundar och förare.
 
I kursen varvas praktiska övningar med teoripass om bl a belöning, dofter, hantering av preparat och hur en tävling går till. Oavsett om Du är intresserad av att tävla eller inte, så är Specialsök/Nosework ett roligt och enkelt sätt för sällskapshunden och dess ägare att aktivera sig tillsammans genom sökarbete.

NOSEWORK

Grundkurs: Inomhus, behållarsök, utomhus, fordon samt träning doftprov.

 Start och tillfällen

8 tillfällen 

Start tisdag 11/4  kl18 - 20.15, därefter fortsatt 7 tisdagar samma tid.

 

 Instruktörer Airi Ahosmäki och Malin Johansson

Kursavgift

 

1500:-  inkl startkit. Kursavgiften betalas in till bg 5010-4769 då Du har fått en plats. Går Du flera kurser hos oss under 2022 har Du 100:- rabatt på alla kursavgifter utom den 1:a.
Kvitto medtas till kursstart.

Medlemskap

Du ska vara medlem i Köpings brukshundklubb.
www.brukshundklubben.se/bli-medlem/ 

 

Tag med Dig

Platt halsband eller sele. Ej stryp- eller halvstryp-halsband.
Koppel
Klicker - är valfritt.
Massor med läckert godis i småbitar.
Leksaker.
Vattenskål och vatten.

Anmälan och

Upplysningar

SMS 073-75 400 25,   ulla-marie@telia.com

Anmälan är bindande.

Ange vid
anmälan
Namn, adress, personnummer - 10 siffror, mobil och mail.
Hundens ras, ålder och namn.