VILTSPÅR grund

Hund inkl matte spårar i skogen

VÅREN 2023

Viltspår är en fantastisk nos-aktivering för hunden.  Det går att tävla i viltspår, och Du kan också avlägga prov för att få hundens lämplighet bedömd - anlagstest. 3 godkända s k öppna spår gör hunden till viltspårschampion! Du kan även lägga viltspår för att träna hunden till att bli en eftersökshund.

För att lägga ett viltspår använder man  sig av en skank (ben) från ett djur, ofta klövvilt, som man släpar efter sig i spåret. Man droppar även ut blod, vanligen nötblod. Viltspår består alltså av tre olika vittringar; människa, blod och skank.

Den här kursen ger Dig både teori och praktik kring viltspår, utrustning samt lagar och förordningar.

Alla hundar oavsett ras och storlek är välkomna till denna roliga nosaktivering!

Start 13/4 kl 18 - 21 - UTAN HUND

Plats Köpings Brukshundklubb

Ytterligare 7 tillfällen på torsdagar samma tid.

Spårträffarna på olika ställen som anges efter hand.

Instruktör Ulla-Marie Lagerhorn-Blom, Patrik Skoglund

Max 8 deltagare

Kurslitt.

Träna och starta på prov i viltspår/Brandwold (175:-)

1500:- Klöv och blod till 1:a tillfället ingår i kursavgiften.
Kursavgiften betalas in till Bankgiro 5010-4769 då Du fått bekräftelse på att Du har plats. Inbetalningen kan delas upp på två tillfällen. Går Du flera kurser hos oss under 2023 har Du 100:- rabatt på alla kursavgifter utom den 1:a.

Kvitto medtas till kursstart!

Medlemskap Du ska vara medlem i Köpings Brukshundklubb.
www.brukshundklubben.se/bli-medlem/

ulla-marie@telia.com   SMS 073-75 400 25
Anmälan är bindande.

Namn, adress, personnummer, mobil och mail. Hundens ras, ålder och namn.