SPECIALSÖK/MARKERING & KONG

Hund markerar röd kong-fynd

VÅREN 2023

Specialsök är ett samlingsbegrepp för alla typer av preparatsök som t ex mögel, sprängämnen, kantareller, pyroteknik m.m.  och med krav på noggrannhet, arbetsteknik, söksystem och markeringssätt.

Du som tränar NoseWork, Kong-sök eller annat specialsök - eller t ex spår - har nytta av en tydlig markering då hunden hittat gömman eller t ex spårpinnen. Vi kommer att lära hunden fokusera med stadga på det den hittar. De flesta hundar kan lära sig att markera – men det krävs träning! Din hund behöver också vara lätt att belöna med GODIS eller LEKSAK– och vilja jobba för sin belöning.

I kursen varvas praktiska övningar med teoripass om bl a belöning, dofter, hantering och hur en tävling går till. Oavsett om Du är intresserad av att tävla eller inte, så är Specialsök ett roligt och enkelt sätt för sällskapshunden och dess ägare att aktivera sig tillsammans genom sökarbete. Några ekipage går också vidare till yrkesmässiga sök!

I denna kurs grundar vi med markeringsträning 4 tillfällen = Steg 1, och fortsätter med KONG-sök 4 tillfällen = Steg 2. Möjlighet till ytterligare 4 söktillfällen kommer att erbjudas.

Start söndag 5/3 kl 10 - 12.15
Sedan ytterligare 7 tillfällen samma dag och tid.

8 deltagare

Leksaker - gärna röd kong (kan Du köpa hos oss storlek M),
JÄTTEGOTT godis i småbitar,
Vattenskål och vatten.

Specifik Kong-sök-tecken t ex sele, halsband eller likanande.
Klicker om Du använder det (finns att köpa hos oss inkl armband  för 60:-)

Rek inköp Specialsax kolstål/Clas Ohlson (159:-)

Ulla-Marie L-B, Airi A och Malin J

1500:- inkl kong (M).  Kursavgiften betalas in till Bankgiro 5010-4769 då Du fått bekräftelse på att Du fått en plats. Inbetalningen kan delas upp till 2 tillfällen, anges vid anmälan.
Går Du flera kurser hos oss under 2023 har Du 100:- rabatt på alla kursavgifter utom den 1:a.
Kvitto på inbetald kursavgift medtas till kursstart!

www.brukshundklubben.se/bli-medlem/

Anmälan &

ulla-marie@telia.com   SMS 073-75 400 25 - EJ MESSENGER!

Anmälan är bindande.

Hundens ras, namn och ålder.