VILTSPÅR

Hund inkl matte spårar i skogen

Viltspår går man som en rolig nos-aktivering för hunden.  Man kan även lägga viltspår för att träna hunden till att bli en s k eftersökshund. Det går att tävla i viltspår, och Du kan också avlägga prov för få hundens lämplighet bedömd.

För att lägga ett viltspår använder man  sig av en skank (ben) från ett djur, ofta klövvilt, som man släpar efter sig i spåret. Man droppar även ut blod, vanligen nötblod. Viltspår består alltså av tre olika vittringar; människa, blod och skank.

Den här kursen ger Dig både teori och praktik kring viltspår, utrustning samt lagar och förordningar.

Alla hundar oavsett ras och storlek är välkomna till denna roliga nosaktivering!

Torsdag 12/9 kl 18 - 20 UTAN HUND

Plats Köpings Brukshundklubb

Månd 16/9, Torsd 19/9, Månd 23/9, Torsd 3/10, Månd 7/10 = samtliga kl 17 - 20 samt Lörd 12/10 kl 10 - 14

Spårträffarna på olika ställen som anges efter hand.

Instruktör Jenni Broms

Max 8 deltagare

Kurslitt. Kompendium, klöv och blod ingår i kursavgiften.

1200:-

Kursavgiften betalas in till Bankgiro 5010-4769 då Du fått bekräftelse på att Du har plats. Går Du flera kurser hos oss under 2019 har Du 100:- rabatt på alla kursavgifter utom den 1:a.
Kvitto medtas till kursstart!

Medlemskap Du ska vara medlem i Köpings Brukshundklubb.
OBS! Kursavgift och ev medlemsavgift  betalas var för sig.

Upplysningar

jenni.broms69@telia.com  SMS 070-622 57 07

ulla-marie@telia.com   073-75 400 25

Namn, adress, personnummer, mobil och mail. Hundens ras, ålder och namn.