Bollvallning

Rottweiler biter sönder pilatesboll

Underbart är kort! Det här var jättekul tyckte busen Prins Filip (matte hann inte ens hålla upp kameran innan punkteringen var ett faktum). Så här ska man förstås INTE göra! På kursen används basketbollar som Maria har med sig. Sen kanske Din hund kan klara pilatesbollar...

VÅREN 2017 - ÄR GENOMFÖRD

Bollvallning är en rolig hundsport med ursprung från Tyskland (Treibball). "Sporten" är ursprungligen framtagen som problemlösning för vallhundar utan jobb, men är en fantastisk aktivering även för andra typer av hundar.

Du kan alltså träna bollvallning som aktivering eller för den ambitiöse för att tävla! Bollvallningen går ut på att "valla"  8 stycken bollar in i ett hägn och bygger  dels på att hunden kan förflytta bollarna, men även att lyssna till dirigering från föraren. Hjärngympa på hög nivå!

Hunden bör kunna gå lös, då linan kan sätta bollarna i rullning. (Vi har inhägnad för rymmarhundar...)

Datum &

Lördag 27 och söndag 28/5 kl 09 - 16
För- och em-fika ingår i kursavgiften, Du tar själv med Dig lunch.

Plats Köpings Brukshundklubb

Maria Ahola www.furface.se/index.php/mariaahola

Deltagare 10 deltagare med hund.

Kurslitteratur "Bollvallning" av Åsa Tova Bergh kan Du köpa på plats till reducerat pris. Ange om Du vill köpa boken!

Avgift 1200:-  Du ska vara medlem!
Kursavgift och ev medlemsavgift  betalas in separat
Bankgiro 5010-4769!

Anmälan och upplysningar

Ulla-Marie Lagerhorn-Blom ulla-marie@telia.com 073-75 400 25

Hundens ras, namn, ålder. Ange om Du vill köpa boken!